Artiklar med taggen 'värdebaserad prissättning'

Nivåindelad prissättning gör det enklare att köpa tjänster. Det fungerar genom att man samlae tjänster och leverabler i olika paket till fasta priser. Med hjälp av nivåindelad prissättning kan du också dra nytta av kraftfulla beteendemässiga heuristiker som beslutströtthet och förankring för att forma köpbeslut och öka intäkterna och kundnöjdheten.
Värdebaserad prissättning innebär att priset baseras på det värde som skapas för kunden och leverantören belönas för resultatet de bidrar till. Ett sånt upplägg gör att köpare och säljare har samma målsättning och skapar incitament att lösa svåra och dyra problem. Leverantören måste dock förstå det värde som skapas och dessutom ofta vägleda kunderna att känna igen det. I den här artikeln går vi igenom hur och varför ett värdebaserat pris fungerar och visar hur du kan ta det första steget att införa sådan prissättning.
Värdebaserad prissättning hjälper till att flytta fokus till resultat från leverabler och uppmuntrar alla inblandade att arbeta tillsammans för att nå lyckas. Men det kan vara svårt att övertyga kunderna om att byta till den här modellen eftersom de kanske är vana vid något annat. I den här artikeln diskuteras tre prismodeller: andelsbaserad, prestationsbaserad och fastpris. Vi förklarar också vilka modeller du bör undvika.
Ett effektivt sätt för att bättre förstå vad ens kunder värderar högst är att kartlägga kundresan. Med en god förståelse av kundresan kan man effektivisera sin marknadsföring och kommunicera värde direkt. I detta inlägg kommer jag fokusera på hur man kan öka sin förmåga till värdebaserad prissättning genom att förstå kundresan.
Om du snubblat in på vår webbplats så vet du antingen vad värdebaserad prissättning är eller så är du nyfiken. Som med det mesta som är värt att lära sig något om finns det mycket i ämnet så detta inlägg är tänkt att tjäna som en introduktion med hänvisningar till fördjupning. Ämnet är långt och brett och vi har därför inte plats för allt på en gång.
Att gå från kostnadsbaserad timbaserad fakturering till värdebaserad prissättning kan verka skrämmande. "Var ska man börja?" är en vanlig fråga. Allt börjar med hur du förhåller dig till andra. Det är ett tankesätt, inte en metod.
En kund berättade en gång för mig en historia ur sitt liv som på ett elegant sätt illustrerar hur man genom att förstå vad andra människor värdesätter får möjlighet att berika deras liv.
Värdebaserad prissättning är ett komplext ämne som involverar mer än bara marknadsföring och design av kundupplevelsen. För att på ett effektivt sätt fånga det verkliga värdet av dina tjänster måste du investera i båda.
Om du frågar en företagare om de känner till sin affärsmodell kommer de sannolikt att säga att de gör det. Chansen är stor att de säger något som fokuserar mer på hur de gör snarare än vad de gör för andra. Resultatet blir att de inte förstår vilket värde de skapar och hur de kan prissätta det.

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev

  • 🎁 Få en gåva: Vår infografik/digitala plansch Top 7 Perceived Buyer Risks and How to Overcome Them.

  • Praktiska råd och idéer som går att agera på, regelbundet.

  • 🎤 Bli inbjuden till exklusiva event och webbinarier.

Leancepts nyhetsbrev är på engelska.