Insikter som möjliggör handling

Vår ambition är erbjuda den information och de strategier du behöver för att lyckas. Vi har en stor mängd resurser för att hjälpa dig varje steg på vägen. Från praktiska tekniker till inspirerande idéer - lär dig mer för att ta nästa steg.

Håll utkik här eller prenumerera på vårt nyhetsbrev! Nya artiklar läggs till hela tiden.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så du inte missar något!

Sök bland artiklarna

Så här vinner du fler kunder genom nivåindelad prissättning (mall ingår)

Nivåindelad prissättning gör det enklare att köpa tjänster. Det fungerar genom att man samlae tjänster och leverabler i olika paket till fasta priser. Med hjälp av nivåindelad prissättning kan du också dra nytta av kraftfulla beteendemässiga heuristiker som beslutströtthet och förankring för att forma köpbeslut och öka intäkterna och kundnöjdheten.

Den leende kurvan visar vad kunderna värdesätter mest

För många företag är leveranser det som allt handlar om. Men det som är viktigt för kunderna sker oftast långt innan och efter att en byrå deployar sin kod eller mejlar över sin design. Använd den leende kurvan för att upptäcka det värdet.

Upptäck kundbehov och innovera med denna kraftfulla modell

Dra nytta av den outnyttjade potentialen i kundcentrerade strategier med den kraftfulla före-under-efter-modellen. Lär dig hur du använder detta verktyg för att förbättra kundupplevelsen, utveckla nya tjänster och ligga steget före konkurrenterna.

Värdebaserat pris: Tjäna pengar genom att lösa verkliga kundproblem

Värdebaserad prissättning innebär att priset baseras på det värde som skapas för kunden och leverantören belönas för resultatet de bidrar till. Ett sånt upplägg gör att köpare och säljare har samma målsättning och skapar incitament att lösa svåra och dyra problem. Leverantören måste dock förstå det värde som skapas och dessutom ofta vägleda kunderna att känna igen det. I den här artikeln går vi igenom hur och varför ett värdebaserat pris fungerar och visar hur du kan ta det första steget att införa sådan prissättning.

Engagemangsarvoden: Användbara men ger inte lättförtjänta pengar

Om man frågar en frilansare eller byrå vad de önskar sig mest, brukar de säga "fler leads och kunder och återkommande intäkter". Engagemangsarvoden är ett populärt sätt att få månatliga återkommande intäkter. Men engagemangsarvodesavtal är inte problemfria och de bör definitivt inte betraktas som passiv inkomst.

Två prismodeller du ska undvika om du vill lyckas med värdebaserad prissättning

Värdebaserad prissättning hjälper till att flytta fokus till resultat från leverabler och uppmuntrar alla inblandade att arbeta tillsammans för att nå lyckas. Men det kan vara svårt att övertyga kunderna om att byta till den här modellen eftersom de kanske är vana vid något annat. I den här artikeln diskuteras tre prismodeller: andelsbaserad, prestationsbaserad och fastpris. Vi förklarar också vilka modeller du bör undvika.

Värdebaserad prissättning i praktiken: Så här hittar du insikter i kundresan

Ett effektivt sätt för att bättre förstå vad ens kunder värderar högst är att kartlägga kundresan. Med en god förståelse av kundresan kan man effektivisera sin marknadsföring och kommunicera värde direkt. I detta inlägg kommer jag fokusera på hur man kan öka sin förmåga till värdebaserad prissättning genom att förstå kundresan.

Vad är värdebaserad prissättning? En introduktion till ett kraftfullt koncept

Om du snubblat in på vår webbplats så vet du antingen vad värdebaserad prissättning är eller så är du nyfiken. Som med det mesta som är värt att lära sig något om finns det mycket i ämnet så detta inlägg är tänkt att tjäna som en introduktion med hänvisningar till fördjupning. Ämnet är långt och brett och vi har därför inte plats för allt på en gång.

Hur denna tjej gav sin syster en fantastisk gåva

En kund berättade en gång för mig en historia ur sitt liv som på ett elegant sätt illustrerar hur man genom att förstå vad andra människor värdesätter får möjlighet att berika deras liv.

Är du osäker på hur du ska prissätta? Genomgång av 4 prissättningsstrategier

Jag erkänner det! Vi älskar värdebaserad prissättning och det av många goda skäl. Men värdebaserad prissättning är inte det enda sättet att prissätta dina tjänster. Att välja en prissättningsstrategi kan kännas skrämmande. I den här serien tar vi en titt på några vanliga prissättningsstrategier som används av byråer, konsulter och frilansare. Vi kommer att lista deras för- och nackdelar för att hjälpa dig att välja den bästa strategin för dig.

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev

  • 🎁 Få en gåva: Vår infografik/digitala plansch Top 7 Perceived Buyer Risks and How to Overcome Them.

  • Praktiska råd och idéer som går att agera på, regelbundet.

  • 🎤 Bli inbjuden till exklusiva event och webbinarier.

Leancepts nyhetsbrev är på engelska.